Altres activitats - Carnaval de Vilanova i la Geltrú
18502
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18502,page-child,parent-pageid-16772,bridge-core-2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Altres activitats

El Carnaval de Vilanova és un Carnaval únic, organitzat des de la societat Civil a través de la Federació d’Associacions del Carnaval. Així doncs, qui el forma i el configura són les pròpies entitats, federades o no, que any rere any organitzen actes que fan que el Carnaval de Vilanova estigui viu i sigui dinàmic. Hi ha actes que estan en constant canvi o d’altres que han sorgit en els últims anys, adaptant-se als nous temps. Aquests en són alguns exemples d’actes sorgits fa poc temps i que compten d’una gran popularitat:

Màscara d’Or

La Màscara d’Or és una gala d’entrega de premis on es presenten, visualitzen i voten els vídeos satírics que les entitats preparen per presentar les seves temàtiques i crítiques durant els dies previs al Carnaval.

 

La Màscara d’Or va néixer l’any 2013 amb l’objectiu de crear uns premis escollits exclusivament pel públic. Aquesta decisió tenia una doble voluntat: apostar per un guardó especialment sincer, lliure de qualsevol manipulació i deslligat de professionalismes, i promoure la participació d’entitats.

 

Per votació popular, s’entreguen els guardons Màscara d’Or, en reconeixement a la creativitat, la originalitat, el treball i la interpretació d’aquests vídeos.

mascara-or_1
mascara-or_2

Pastanaga del Rei

Joc obert a tota la ciutadania que dura tota la setmana de Carnaval. La mecànica del joc es basa en el joc de l’assassí. Cada jugador té el nom d’una persona que és el seu objectiu a matar, a la vegada podrà ser mort per altres jugadors. L’arma homicida és una pastanaga, que s’ha de “clavar” amistosament al pit de la víctima. Un cop s’aconsegueix matar l’objectiu, aquest lliurarà al seu assassí el nom del seu objectiu i així el joc podrà continuar fins al final. L’organització crea un cercle de participants de tal manera que no es pot tancar fins a acabar el joc.

Concurs de banderers

L’esperit d’aquest concurs és el de fer un reconeixement a la figura del banderer de la Comparsa, que amb el seu lluïment, donen més color a l’esdeveniment. Els banderers o bandereres disposen d’una actuació lliure en la que poden incloure les voleiades que creguin convenients i que els faci lluir més per obtenir la millor puntuació.

concurs-banderers