El Carnaval a taula - Carnaval de Vilanova i la Geltrú
16571
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16571,page-child,parent-pageid-16766,bridge-core-2.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-25.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

El Carnaval a taula

Els Vilanovins també disfrutem del Carnaval a taula. Tant, que fins i tot li hem dedicat tot un dia, el Dijous Gras.

El plat estrella del Dijous Gras a Vilanova és el Xató, reconegut arreu, que es complementa amb les truites i la merenga per a fer una xatonada tradicional.

Us oferim la recepta del Xató de Vilanova  per a que us animeu a preparar una xatonada tradicional a casa vostra.

El Xató de Vilanova

RECEPTA

Ingredients per a 6 persones

 

Per a la salsa

  • 2 grans d’all mitjans
  • 35 ametlles i 12 avellanes torrades
  • 8 nyores escaldades
  • Molla de pa xopada de vinagre
  • Oli a voluntat
  • Sal

 

Per al plat

  • 2 escaroles
  • 200 g de bacallà dessalat i esqueixat
  • 150 g de tonyina dessalada i esqueixada
  • 18 filets de seitó dessalats
  • Olives arbequines i negres

Piqueu en un morter els grans d’all amb la sal, perquè no saltin. Un cop ben aixafats, aneu afegint les ametlles i les avellanes i treballeu-ho fins que tot plegat formi una pasta homogènia. Raspeu la part interior de les nyores escaldades i afegiu la polpa obtinguda al morter. Un cop tot homogeneïtzat, poseu-hi la molla de pa amb vinagre, una mica escorreguda, i continueu treballant-ho. Un cop llest, afegiu-hi lentament oli mentre es remena, també lentament, per donar a la salsa la consistència volguda. En una plàtera, col•loqueu l’escarola ben escorreguda i un xic de salsa, remenant-ho bé i servint-ho després en els plats. Un cop al plat, acompanyeu-ho amb la tonyina, el bacallà, els seitons i les olives, i deixeu que cada comensal, al seu gust, s’hi posi una mica més de salsa.