Concursos del Carnaval - Carnaval de Vilanova i la Geltrú
16699
page-template-default,page,page-id-16699,page-child,parent-pageid-16768,bridge-core-2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Concursos del Carnaval

La Pastanaga del Rei

El Joc de la Pastanaga del Rei és un joc que es fa durant el Carnaval de Vilanova i la Geltrú, basat en el conegut joc de l’assassí.

 

 

BASES:

 

La mecànica és molt senzilla. Cada jugador tindrà un objectiu concret (amb noms i cognoms) a matar i a la vegada podrà ser mort per un altre jugador. L’arma homicida serà una pastanaga, que s’haurà de clavar amistosament a la víctima, segons les normes. Un cop s’aconsegueix matar l’objectiu, la víctima mor, quedant eliminada i ha d’entregar el nom del seu objectiu a qui l’ha matat perquè aquest pugui continuar jugant, i així fins al final.

 

L’organització crearà un cercle de participants de tal manera que no es pugui tancar fins a acabar el joc.

 

 

JUGADORS:

 

Els jugadors són membres d’entitats de Vilanova però juguen individualment, amb el compromís d’estar cada dia de Carnaval presents a Vilanova i la Geltrú. Cada jugador té inicialment un objectiu a matar, escrit en un clauer que s’entrega personalment a l’inici. L’organització creen cercles perfectes de participants de tal manera que no es pugui tancar fins a l’acabar el joc, per la qual cosa és molt important que cada jugador tingui molt clar qui és el seu objectiu en cada moment.

 

 

COM MATAR:

 

Per matar, assassí i víctima han d’estar cara a cara i l’assassí ha de tocar el pit de la víctima amb una pastanaga. Un cop comés el crim, l’assassí ha de mostrar el clauer amb el nom de la víctima (clauer que s’ha de portar sempre a sobre) obligatòriament mentre duri el joc. No portar el clauer amb el nom de la víctima significa no poder jugar.

 

 

COM EVITAR LA MORT:

 

L’única manera de ser realment immune a l’assassinat és portar la mascareta vermella correctament posada protegint boca i nas o bé un nas de pallasso. Mentre es dugui la mascareta o el nas, el teu botxí no et pot fer res de res.

 

 

I QUAN ET MATEN:

 

Quan t’han eliminat del joc, has d’entregar el clauer amb el teu objectiu actual al teu assassí. O sigui, si et maten només has d’entregar el clauer amb el nom de la teva pròxima víctima i no els altres que hagis pogut acumular de víctimes anteriors mortes per tu (aquests comptabilitzaran igual en el recompte final del joc).

 

 

REGLES:

 

 1. No es pot matar a cap persona que vagi completament nua o estigui completament inconscient
 2. No es pot matar quan la víctima porti posada la mascareta vermella (important: com hem après aquests mesos, la mascareta només protegeix si es porta degudament col·locada tapant boca i nas) o el nas de pallasso vermell.
 3. No es pot arrencar la mascareta ni el nas a la víctima de cap manera, ni prendre-li.
 4. Per matar la víctima només se la pot tocar amb la pastanaga al pit, no se la pot empènyer, colpejar o apunyalar per l’esquena.
 5. Només es pot jugar dins el terme municipal de Vilanova.

Concurs de Disfresses

Participants:

 

Tothom qui ho vulgui serà benvingut/da al concurs. L’únic requisit és ser major de 12 anys.

 

 

Presentació:

 

Les persones o grups que vulguin participar al Concurs de Disfresses del Carnaval de Vilanova i la Geltrú, s’hauran d’inscriure el mateix dia a partir de les 20.00 hores a la caseta de l’organització de la Plaça de la Vila o a la Botiga del Carnaval. S’hi poden inscriure grups, parelles o persones individuals, fins que s’acabin les places.

 

 

Premis:

 

Tenint en compte que el Carnaval de Vilanova i la Geltrú no es caracteritza per les disfresses de lluentons, la FAC ha decidit atorgar els premis segons tres primícies: millor sàtira, més original i millor posada en escena.

 

1r premi: 250€

2n premi: 150€

3r premi: 100€

 

 

Jurat:

 

Estarà format per tres persones de reconeguda solvència carnavalesca vilanovina.

 

 

Veredicte i Lliurament de Premis:

 

Es donaran a conèixer a la mateixa plaça 15 minuts després de la finalització del concurs. El jurat pot declarar el premi desert si ho considera oportú.

Concurs de Banderers

L’Associació d’Amics Els Borregos de Vilanova, La Disbauxa Vilanovina i La Colla, co-organitzen el dissabte de Carnaval el Concurs de Banderers a la Plaça de la Vila.

 

L’esperit d’aquest concurs és el de fer un reconeixement a la figura del banderer, que durant les comparses de Vilanova, amb el seu lluïment, donen més color a l’esdeveniment.

 

El concurs s’iniciarà al finalitzar el seguici de les banderes que acompanyen a Sa Majestat fins a la plaça de la Vila.

 

 

REGLAMENT:

 

El concurs serà de categoria única (homes i dones majors de 16 anys) amb les següents bases:

 

 1. Cada entitat podrà inscriure un màxim de dos banderers/es.
 2. Les inscripcions es podran fer el mateix dissabte a la Plaça de la Vila durant la concentració prèvia al seguici fins a 15 minuts abans de la sortida o bé 15 minuts abans del seu inici a la barra de la Carnavalada dels Borregos de Vilanova.
 3. Cada banderer/a haurà d’anar vestit/da amb la vestimenta d el’entitat que representa i amb la seva barretina corresponent, les bandereres podran anar sense barretina si ho creuen convenient.
 4. Cada banderer disposarà d’una actuació lliure en la qual inclourà les voleiades que cregui convenient i que doni el màxim lluïment per tal d’obtenir la millor puntuació. L’actuació durarà un màxim de 1,30h i un cop acabat aquest temps es farà un senyal que donarà per finalitzada l’actuació.
 5. L’actuació es farà amb una bandera cedida per l’organització i creada per aquest concurs i que utilitzaran tots els banderers participants sense excepció.
 6. La puntuació de cada persona del jurat serà d’1 a 10 punts. Per no obtenir penalitzacions, els participants hauran de lluir:
  • Sabates negres
  • Pantalons negres (en cas de les bandereres poden optar per la faldilla corresponent)
  • Barretina (que haurà d’anar posada al cap)

 

 

IMPORTANT:

 

En el cas que manqui un o més d’aquests elements, el jurat restarà 2 punts per cada element)

 

 

ALTRES CONSIDERACIONS:

 

 1. La música que sonarà durant l’actuació de cada banderer serà el Turuta (òbviament).
 2. L’actuació es farà en solitari i sense cap més altre acompanyant que la música.
 3. Qualsevol cotingència que es dugui a terme per part del participant i que alteri aquest reglament podrà ser motiu de desqualificació, quedant a decisió del jurat la seva aplicació.
 4. Els banderers menors d’edat podran fer una exhibició en conjunt a l’inici de l’acte i abans de començar el concurs.

 

 

JURAT:

 

El jurat estarà format per:

 

 • Sa Majestat el Rei Carnestoltes
 • Un membre de l’organització
 • Un membre de la FAC
 • Una persona independent convidada per la FAC
 • Una persona del públic

 

Les votacions seran secretes i es donarà el resultat del guanyador un cop finalitzat el concurs.

 

 

PREMIS

 

Es donarà un únic premi consistent en una panera de queviures variats, un diploma acreditatiu i la “barretina d’or” commemorativa de l’edició.