Salutació de la regidora de cultura Adelaida Moya al Carnaval 2019 - Carnaval de Vilanova i la Geltrú
17712
post-template-default,single,single-post,postid-17712,single-format-standard,bridge-core-2.3,qodef-back-to-top--enabled,,qode-essential-addons-1.4.4,ajax_fade,page_not_loaded,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Salutació de la regidora de cultura Adelaida Moya al Carnaval 2019

Vilanova i la Geltrú té en el seu Carnaval una de les seves festes populars i tradicionals més estimades. Perquè per a Vilanova i la Geltrú parlar del seu Carnaval és parlar d’història viva i en constant evolució, és sentir entusiasme, és submergir-se en emoció profunda des del compartir per esdevenir espai d’arrelament i d’identitat.

Des d’aquí vull destacar el valor patrimonial que el Carnaval té per a la nostra ciutat. Un valor que es reafirma any rere any des de la construcció col·lectiva, compaginant coneixement, saber popular, rituals ben marcats, formes d’expressió per totes i tots conegudes i fent de l’espai, tant el públic com el privat, el seu marc d’articulació. És tan característic, tan identitari, tan nostre que ha estat declarat “Festa Patrimonial d’Interès Nacional” des de l’any 1985.

És un Carnaval organitzat per la societat civil, un carnaval que no es pot entendre sense les entitats i associacions de la ciutat i la Federació d’Associacions pel Carnaval. Vilanova i la Geltrú té un model cultural propi i singular, un model cultural que es nodreix de compaginar l’acció dels moviments associatius i de les institucions públiques. Des d’aquí vull fer arribar el meu reconeixement i profund agraïment a la FAC, per aquest treball incansable aglutinador i d’organització de la Festa!!

Tota festa tradicional i popular evoluciona per adaptar-se als moments i reptes que el temps comporta. Per aquest motiu, des de la FAC s’ha treballat molt i molt intensament per mantenir els trets característics i d’identitat de la Festa, no pot ser d’altra forma, però també per saber evolucionar en l’organització, per fer front a l’augment de la participació, als canvis de format de determinats actes, en acollir la vinguda de persones d’arreu del territori, en adaptar-se a les noves normatives de seguretat i a la implementació d’accions de prevenció, etc.

Sensible a les realitats de la nostra societat, la FAC, conjuntament amb els instituts de la ciutat, ha impulsat una campanya contra la violència de gènere feta per joves d’aquests instituts. Una campanya que vol sensibilitzar i contribuir a eradicar aquesta xacra social i fer present que “no, és no”. Des d’aquí vull felicitar a la FAC i als instituts de la ciutat per aquesta iniciativa i per involucrar el jovent en la seva acció i creació.

El Carnaval és temps de gresca, de gatzara, de diversió, de compartir, de transformació, de celebració i de participació total en totes les activitats programades, però cal que ho fem des del respecte i des del civisme, perquè és des d’aquest lloc on la festa, la nostra festa, es converteix, també, en símbol de convivència i de cohesió social.

Bon Carnaval 2019!!

Adelaida Moya Taulés

Regidora de Cultura, Convivència i Equitat